Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
1.12.2004, Igor Viduna, recenze
Sestava IBM ThinkCentre A50 je v našem testu exotem. Vymyká se totiž všem sestavám, které jsme vám představili a představíme. Je to klasické kancelářské PC určené asi spíše do velkých firem, kde se nebojí zaplatit "za značku" a taktéž jistě i kvalitu.
Jaroslav Machacek | 19.1.201017:04
Nevim teda jak kdo, ale ja sem mel tenhle pocitac v praci a jakmile sem delal libovolnou narocnejsi ulohu, vetrak na procesoru mi tady delal hluk jak letadlo a stejne mel proc pres 70 stupnu
Odpovědět0  0
Jajator (130) | 5.12.200411:34
to jako ten procasor bude chladit jenom ta znacka IBM na case nebo kdo?
dost vazde pochybuju ze i v idle stavu to uchladi ten pasiv...to video bych rad videl,pac tomu porad neverim :o)
Odpovědět0  0
Ghuul | 11.12.20041:34
No 3GHz nemam ale u IBM Netvisty P4 1.8 ten vetrak nejede skoro vubec, akorat se vetsinou roztoci po startu a pak prestane, nebo jede kdyz se neco poradnyho deje. Ten pocitac takhle slouzi uz pres rok a zadny problem. Pasiv je sice horkej ­(ale sahnout se na nej da­), ale vypada to ze to tomu kompu nijak zvlast nevadi, tak proc se starat....
Odpovědět0  0
emmacore | 11.12.200416:55
V office mam PC IBM, je to nejaky Celeron. Krabica mozno rovnaka ako v tomto clanku. Je to najtichsi komp, s akym som sa v zivote stretol.
Odpovědět0  0
peta@ii.cz | 4.12.200418:12
Proste klasicke zapinani a vypinani vetraku podle potreby, to je ta funkce ktera u 90% ostatni pocitacu nefunguje.
Odpovědět0  0
peta@ii.cz | 4.12.200418:11
Jestli chcete tak ja vam to natocim a dam na internet.
Odpovědět0  0
Jajator (130) | 3.12.200423:55
to se ten vetrak na CPU fakt vypina? no to bych rad videl :o­) a jestli jeden vetron ve zdroji profuci celou case stim svojim horym vzduchem..paneboze
Odpovědět0  0
Arns | 3.12.20047:31
HL­-DT­-ST GCC­-4481B je klasické LG DVD­-CDRW combo. Pokud tohle tester sestavy není, ať se občas koukne na internet do ceníků.
Odpovědět0  0
Arns | 3.12.20047:29
u IBM na vyndání disku, CDROM, PCI karet atd nepotrebujete šroubovák, To je další z mála vychtávek, kterými IBM hýří. IBM prostě NENÍ určeno pro domácnost. Udělejte test, který se zamýří na účelovost a snižování nákladů tzv. TCO a IBM na 100% vyhraje.
Odpovědět0  0
peta@ii.cz | 3.12.20041:43
Po trech hodinach od prvniho spusteni. ­(Rekl bych ze prvni tri hodiny prace s pocitacem jsou nejnarocnejsi protoze jeste nejsou udelane prefetch spoustenych programu. Ne po trech hodinach souvisleho behu. Vetrak ve zdroji diky specialnimu odhlucneni neni slyset temer vubec, co se vypina je vetrak na procesoru, ktery vlastne vetsinu casu ani neni spusteny protoze odvetravani je dobre navrzeno. Mozna ze se vam uvaril disk v pocitaci ale to asi proto ze ho mate nacpany mezi CDROM a disketovku, v ibm je drzak ktery umoznuje nejenom snadnou vymenu vzuchu kolem ale i snadnou vymenu v pripade upgradu na vyssi kapacitu. Rescue and Recovery samozrejme obnovi data do posledni zalohy, ale ten kdo nezalohuje jde sam proti sobe, navic neni problem nastavit zalohovani aby se provadelo automaticky.
A co se tyka toho kdo ma IBM doma tak jde predevsim to ty co si predtim koupili nejaky nechutny smont nejlip jeste warezem v krame co posleze zkrachoval. Takovi lide, si vetsinou radsi koupi vyrobek od firmy ktera tu byla uz pred 100 lety a bude i za dalsich 100. Parametry pocitacu se meni co zustava stejne je kvalitni vyroba, oborny, rychly a dostupny servis + orientace na pozadavky realne uvazujiciho klienta.
Odpovědět0  0
wikina (115) | 3.12.200417:42
Uplně jsem se posadil na zadek, jak jste mi to ted vysvetlil s tim chlazenim. Doted jsem to vubec nechapal a vlastne sem to nikdy neresil...;o­) Jestli mam disk mezi mechanikama nebo ne muzete ale nakonec posoudit sam, staci mrknou na recenzi FOX...
Kolikrat vlastně za těch 100 let bylo IBM IBM nekompatabilní...? ;)
Odpovědět0  0
fotr | 9.12.200418:27
"Takovi lide, si vetsinou radsi koupi vyrobek od firmy ktera tu byla uz pred 100 lety a bude i za dalsich 100.­"

Tak teď jsi mě pobavil. IBM svoji divizi PC právě prodává číňanům ­- LENOVO.
Odpovědět0  0
wikina (115) | 2.12.200415:29
Pánové, neberte to jako provokaci nebo dráždění, ale musím něco malo ještě poznamenat:
Takže, skutečně ze strany ­"RRR­" to je určitě vychytaná záležitost, nakonec někdo to musel vymyslet, naprogramovat a to stojí peníze, o které je to celé dražší než jiný, po stránce HW stejný, počítač...
Ale, to chlazení mi vrtá hlavou. Neznám totiž technologii, která by chladila P530 tak, aby se ještě mohl po třech hodinách !!! ­(proč ale až po 3 hodinách ?!?­) vypnout ventilátor. A který se teda vlastně vypne? na zdroji 230W ??? na CPU??? A když se vypne, jaká je potom ta teplota uvnitř na disku???
Možná, že celá filozofie je taková, že stejně každý nahraje data ne server, takže lokální disk je vlastně taková normální dočasná paměť systému, která občas odejde...ale ouvej, kdo si to koupí domů. Dostane po reklamaci nový disk, Rychlá Rota Rangerů­" mu obnoví Win do stavu tak 1­-2 roky zpět a potom si takový člověk musí připojit minimalne pevnou linku, aby dotahal všechny záplaty a update aby mohl normalně pracovat. V tu chvíli už to zas tak moc tomu zákazníkovi vychytaný nepřipadne. A myslim si, ze nejčasteji má IBM doma právě nějaký šéf velké firmy, který si to domů ­"splachnul­" s celou firmou...;­)



Odpovědět0  0
Arns | 2.12.20049:10
Rád bych řekl, že IBM nejde srovnávat s nějakou značkou FOX. IBM se specializuje na firemní klientelu, kde chtějí hlavně ušetřit. IBM není pouze PC, ale celý soubor SERVER­-PC­-NTB. Když se to vše dá dohromady, firma ušetří dost peněz za další náklady. Už jenom ten Rescue and Recovery with Rapid Restore, je vidět, že jste to nezkušeli. Zkuste si to a hned dáte IBM o bod navíc. Další ­- UPDATE connector ­(automatické stahování driveru, softwaru­) atd... U jiných značek si toto vše musíte koupit, zde je to zcela zdarma. Když postavíte IBM na stůl, můžete si být jisti, že poběží 3 roky naprosto bezproblémů a správce IT nebude mít zbytečné problémy.
Odpovědět0  0
peta@ii.cz | 2.12.20048:24
Dobry den, zapomeli jste rici, ze system obsahuje komplexni system zalohovani Rescue and Recovery with Rapid Restore, ze v servisnim rezimu lze nastartovat druhy Operacni system, ze ktere ho lze zalohovat data, pripojit USB disky, nebo browsit po internetu a hledat pomoc. Zapomeli jste uvest ze operacni system lze automatizovane preinstalovat a za 20 minut vratit cely stroj do tovarniho nastaveni, vcetne ovladacu a preinstalovaneho software. ­(Coz pocitace jinych vyrobcu jiste nemaji­). Zapomeli jste rici, ze vetrak narozdil od jinych brusek nejede porad ale jen kdyz je co chladit takze je pocitac tissi nez konkurence ­(pozor prvni tri hodiny je hlucnejsi­). Zapomeli jste na spostu veci ktere jsou dulezite a delaji z IBM IBM. To si snad radsi IBM na testy uz neberte.

A jeste k tem pametem rychle pameti maji sice ohromny vliv na zrychleni nektrych typu operaci ale celkove maly dopad na zrychleni celeho systemu. Uzke hrdlo je dnes jinde.
Odpovědět0  0
Jajator (130) | 1.12.200422:40
ale jo,doleti :o­) kdyz tam bude pretlak pak proc by neodletel tema dirkama pro vetrak pod zrojem a pak ho zdroj nasaje zpatky..
Odpovědět0  0
wikina (115) | 1.12.200416:30
No jo, ale vzduch neni voda, takze rozhodne nedoleti po tom, co projde chladicem CPU, ven, ale rozptyli se do prostoru a vzhledem k tomu, ze je teply, bude stoupat nahoru ke zdroji. Pokud skutecne fouka ventilator zdroje dovnitr, pak bude ve skrini pretlak, takze snad muzeme akorat doufat, ze se tim teply vzduch zase nejak dostane ven...
To je opravdu ­"zvlastni­" reseni...
A jeste: MAXTOR a vlastne vsechny disky na 7200ot slusne topi...jaka asi bude teplota? odhaduji 45­-52°C. Jen doufam, ze ho za rok dva, az se disk uvaři, u zakaznika rychle vymeni a hlavne mu zachrani vsechna data...;­)
Neni na navodu nahodou tucnym pismem ­"RADEJI ZALOHUJTE VSECHNA SVA DULEZITA DATA!­" ? ;­)­)­))
Odpovědět0  0
Jajator (130) | 1.12.200415:59
jestli sem to spravne pochopil tak vetrak ve zdroji privadi ten horky vzduch ze zdroje do case....a jeste ten divne dany vetrak CPU nabere ten horky vzduch a posle ho smerem ven, kde ho zase nabere ten zbroj..to by me zajimalo jestli to neco uchladi...
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.